Grænser

Denne side handler om, hvad grænser er og om både dine og andres grænser. At sætte grænser betyder, at du kan sige ja til det, du synes er ok. Og nej til det, du ikke synes er ok.

Du kan se filmene og efterfølgende kan I tale sammen om debatspørgsmålene.

Matias og Lucas

Matias oplever tit, at han ikke er lige så god til forskellige ting som de andre drenge. Han har svært ved at koncentrere sig og huske på ting.

Da Matias var lille, blev han ofte meget sur og hidsig og kunne finde på at slå og sparke. Nu er han blevet ældre og har lært at tælle til ti, inden han bliver sur. På den måde sætter han grænser for sig selv og undgår at overskride andres grænser. Men det er ikke altid, Matias når at sætte grænser, inden noget går galt.

I denne film bliver Matias først ked af det, og så bliver han rigtig sur og vred. Han synes nemlig, at Lucas driller ham og går over hans grænse. Desværre får Matias ikke sagt NEJ til Lucas, inden de bliver uvenner.

Når I har set filmen kan I tale sammen om debatspørgsmålene.

Dine grænser

Det er ikke alt, du selv kan bestemme, men du har ret til at bestemme mange ting i dit liv. Også selvom du stadig er et barn. Du har fx ret til at bestemme, hvem der må røre ved dig. Og hvor de må røre.

I denne film kan du se eksempler på, hvad du har ret til selv at bestemme. Når I har set filmen kan I tale sammen om debatspørgsmålene.