Debatindlæg – Kære regering, vi har brug for fokus på mennesker frem for økonomi i dansk socialpolitik

08/04/2024

Vi står foran en alvorlig skillevej i dansk socialpolitik. De næste uger og måneder bliver afgørende for, om vi kommer til at gå i den rigtige retning.

De fleste danskere vil i løbet af livet mærke modgang, stå over for svære udfordringer og få brug for samfundets støtte. Det kan være livskriser, hvor man havner i for eksempel et misbrug eller et voldeligt ægteskab. Eller man får et handicap efter en ulykke eller bliver forælder til et barn med handicap.

Derfor har vi opbygget et velfærdssamfund, hvor målet er at tage hånd om de mennesker, hvor livet tager en svær drejning.

Det såkaldte Tranæs-udvalg har netop offentliggjort sine forslag til, hvordan man kan styre økonomien på socialområdet mere. En lang rapport med 19 anbefalinger. Helt overordnet set er udvalgets fokus på én ting, nemlig økonomien og økonomisk styring. Udvalget lægger op til at bremse udgifterne på socialområdet, men det er uden blik for de pressede rammer socialrådgivere, SOSU’ere, socialpædagoger og andre ansatte kæmper med i deres arbejde med at give den rigtige hjælp til mennesker i sårbare livssituationer.

Vær med og deltag i debatten:  38 organisationer: Kære regering, vi har brug for fokus på mennesker frem for økonomi i dansk socialpolitik | avisendanmark.dk