Ambassadør 2020 – Jens Galschiøt

– Billedkunstner

“Det er os, der er en del af jordens salt

Mange af os med Damp vi kan koncentrere os rigtig godt, bare om en helt bestemt ting og alt andet, det er fuldstændig forvirrende, det er vi fuldstændig uinteresserede i. Fx kan jeg ikke lære tabeller. Jeg er rigtig god til regning, men jeg kan ikke lære tabeller. Det interesserer mig ikke, og derfor kan jeg ikke gøre det. Og sådan er det hele tiden, vi har nogle selektive ting, og i virkeligheden er det de der underlige hjernekombinationer, der gør, at vi fungerer som kunstnere.”

Jens arbejder primært med at bekæmpe verdens uretfærdigheder ved at opsætte skulpturer i større byer verden over. Han er nok en af de mest kendte og omtalte danske kunstnere i udlandet, hvor opmærksomheden om hans værker spænder fra Hong Kong til Brasilien, Mexico, Berlin, Spanien, USA og Kina. Selvom Jens ikke har en diagnose, så betegner han sig selv som et Damp-barn.