Alle med i gruppen

Støtte til gruppearbejde i 2. og 3. klasser, så alle børn kan deltage aktivt i grupper.

Børn har forskellige forudsætninger, når det kommer til at deltage og bidrage i gruppearbejde. Derfor har ADHD-foreningen udviklet materialet ‘Alle med i gruppen’.

Materialerne kan  bruges til alle børn, med eller uden ADHD.

Materialet består af et klassesæt til gruppearbejde. I et klassesæt er der materiale til 7 grupper, og en vejledning til lærere og pædagoger.

Det indeholder konkrete redskaber til at skabe tydelige rammer, der kan styrke samarbejdet i elevernes gruppearbejde.

Gruppearbejde, hvor alle elever deltager, rollerne er tydelige og alle ved, hvad de skal og hvad der forventes af dem.

Når alle børn får øget mulighed for at deltage og bidrage til fællesskabet, skaber det mere plads til forskellighed. Så er det nemmere at være en elev med ADHD eller med andre udfordringer.

Materialet er finansieret af Undervisningsministeriet.

Download materialerne

I følgebrevet kan du læse lidt om Alle med i gruppen, finde forslag til dialogspørgsmål og til en aktivitet, som kan støtte op om jeres arbejde med at sætte fokus på forskellighed, fællesskab og samarbejde i klassen.

Hent følgebrevet her>>

Vejledning til lærere og pædagoger beskriver, hvordan du hjælper dine 2. og 3. klasser til at bruge figurerne når I laver gruppearbejde. Print i A5 format, så har du en lille pjece.

Hent vejledningen her>>

Her finder du de fire figurer: Løven, Blæksprutten, Uglen og Giraffen, som dine elever skal bruge til gruppearbejdet. Print, klip og lim figurernes for og bagside sammen, så har du et sæt. Du skal bruge et sæt pr. gruppe.

Hent figurerne her>>

Rigtig god fornøjelse med materialerne.