Ahmet og Aksel

En historie om at være i pubertet

Forhistorie – Læs gerne sammen med en voksen

Denne fortælling handler om Ahmet og Aksel, som begge er 13 år og dermed teenagere. Når man er teenager, er man i puberteten. De fleste drenges pubertet begynder i 12-13 års alderen, mens pigernes pubertet kan begynde i 10-11 års alderen.

I puberteten sker der store forandringer med både dig og din krop. Det kan godt være svært at følge med i den forandring, men den sker, fordi du er på vej til at blive voksen, og det er helt normalt.

 

I puberteten begynder drengenes testikler og tissemand at vokse, og pigerne får bryster. Både drenge og piger får hår i skridtet og under armene. Mange drenge og piger får uren hud og sveden begynder at lugte. Men bare rolig, det er også helt normalt.

 

Under puberteten sker der også en forandring i din hjerne. Du bliver måske mere interesseret i dine venner end i dine forældre, får nye interesser og tænker på andre ting, end da du var et barn.

 

Både drenge og piger kan få lyst til sex, når de kommer i puberteten. Lysten sidder i både din krop og i hjernen. Lysten til sex kan føles som et sug i maven og måske får du åndenød, når du tænker på en bestemt pige eller dreng, som du godt kan lide. Det kan føles både spændende og lidt hemmeligt. Det er også helt normalt.

 

Sådan har Ahmet og Aksel det også. De har talt om, at det er dejligt at røre ved deres tissemand. At den kan blive stiv, og at det føles dejligt at onanere. At onanere betyder, at du har sex med dig selv. Onani kan være en god måde at lære din krop bedre at kende.

Hvis du vil vide mere om at være teenager, kan du læse denne Teenage Guide udgivet af Sundhedsstyrelsen. Du finder guiden her https://www.sst.dk/da/udgivelser/2015//-/media/Udgivelser/2014/Teenageguide.ashx

 

Nu begynder fortællingen.

Ahmet og Aksel har fundet et sted i skolegården, hvor de tit kan være helt alene. De hygger sig og aftaler at onanere sammen. Det er spændende og føles også lidt forbudt.

De trækker bukserne ned til knæene og begynder at onanere. Mens de sidder der, kommer en af pædagogerne pludseligt forbi og ser, hvad drengene laver.

 

Pædagogen beder Ahmet og Aksel om at stoppe og tage bukserne på igen, og så går han.

Ahmet og Aksel er ved at dø af grin. Og de bliver enige om at forsætte med at onanere i stedet for at gøre, som pædagogen har sagt.

 

Nogle minutter senere kommer pædagogen igen. Denne gang er der også en anden voksen med.

Ahmet kan godt se, at de voksne ser lidt anderledes ud i ansigtet, end de plejer. De smiler ikke. De ser mere alvorlige ud.

Pædagogen beder igen drengene om at stoppe med at onanere og tage bukserne på. Nu gør Aksel og Ahmet, som de voksne siger. De voksne bliver stående, mens drengene tager bukserne på. Sammen går de tilbage til skolen.

 

Ahmet og Aksel kigger på hinanden på vejen ind. De synes stadig, det er lidt sjovt, men kan godt se på de voksnes ansigter, at de ikke synes, det er ligeså sjovt. Da de er kommet ind på skolen siger pædagogen, at de voksne gerne vil tale med Ahmet og Aksel. Har vi da gjort noget forkert, vil Aksel vide. Pædagogen ser slet ikke sur ud. Han siger bare, at det er bedre at tale om det stille og roligt.

 

Snak sammen med andre og disse spørgsmål til fortællingen

 • De voksne forklarer Ahmet og Aksel, at det er helt normalt at onanere for både drenge og piger, men at de ikke skal sidde i skolegården og gøre det? Hvorfor tror du, at de ikke skal det?
 • Hvor kan drengene så onanere i fred og ro? Har du et godt forslag?
 • Har du prøvet at onanere eller røre ved dig selv på kroppen, hvor det føltes dejligt og rart?
 • Hvis du ikke onanerer alene, hvem er det så ok at onanere sammen med? Vælg et eller flere forslag:
 1. En ven/veninde på din egen alder?
 2. En meget ældre ven/veninde?
 3. En voksen?
 4. En du kender godt?
 5. En du kun kender meget lidt?
 6. En du slet ikke kender?
 7. En fra din familie?