Blog: En kreativ hjerne

En kreativ hjerne

Bag om bloggeren: Pernille er 20 år og ung med ADHD. 

En kreativ hjerne, siger du? Hmm nu skal jeg forklare mere.

Efter min mening har personer med ADHD en stærk hjerne og vi er især gode til at tænke ud af boksen. Vi tænker ikke ens, men vi tænker ikke som andre. Nogle gange er det os, der kommer på lige den løsning, der mangler – for det er måske den, der giver mening for os.

Siden jeg var lille har jeg altid været kreativ. Jeg elsker at tegne, male, tage billeder og alt mulig andet. Jeg elsker det med, at vi, med ADHD, ikke tænker ligesom andre. Jeg elsker at være den, der kommer med de meste mærkelige ideer, for nogle gange er de rigtig gode!

Jeg har ved hjælp af mine kreative evner fundet en indre ro. Som vi jo har rigtigt svært ved til tider. Det med at lave noget, der bliver godt eller som andre folk synes er pænt, det er rart! At få anerkendelse for, at det man laver, er godt nok. Det betyder meget for mig, især fordi jeg var/er dårlig i skolen. Så det er rart at få at vide, når man laver en tegning eller et maleri, at det er pænt. Den lille anerkendelse er dejlig.

Men jeg bruger også mine kreative evner i skolen. Når jeg nogle gange laver en opgave, hvor der også skal laves en PowerPoint, så gør jeg alt hvad jeg kan for, at det ser så godt ud som muligt. Jeg går ind i det med liv og sjæl, for det skal gøres ordentligt første gang!

Det er virkelig en af ting, jeg elsker mest ved at have ADHD. At være så kreativ, og at man bare kan køre derudaf, lige indtil man er tilfreds med sit arbejde. Nogle gange kan jeg dog godt få brug for, at nogen stopper mig og siger, at det er godt nok nu.

Jeg bliver virkelig stolt, når jeg ser nogen med ADHD, som laver de fedeste kreative ting!


Her er nogle tegninger, som Pernille selv har tegnet.