Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Erhvervsuddannelse over 25 år

Erhvervsuddannelse til voksne over 25 år

Det er aldrig for sent at tage en uddannelse. Heldigvis. For voksne med ADHD kan det være en fordel at starte op på en uddannelse, når ungdomsårene er lagt bag sig og større modenhed og erfaring er indtrådt.

Erhvervsuddannelse for voksne over 25 år er en oplagt mulighed for voksne med ADHD, som ønsker en forandring i forhold til at kunne være på arbejdsmarkedet.

De voksne med ADHD har ofte blandede erhvervserfaringer, flere har måske snuset til forskellige uddannelser eller har haft løse eller faste ansættelser som ufaglært. Det kan også være uddannelsestilbud til voksne, som tidligere har taget en erhvervsuddannelse, men f.eks. på grund af fravær og lange ledighedsperioder, er uddannelsen blevet forældet. Så skal der tænkes i nye muligheder, og det kan være en kortere eller længerevarende erhvervsuddannelse – afhængig af erfaringsgrundlaget.

Erhvervsuddannelsen EUV

Erhvervsuddannelser for voksne er netop en mulighed for voksne med forskellige erhvervserfaringer at tage en særligt tilrettelagt erhvervsuddannelse, som kaldes EUV. EUV er målrettet uddannelsesforløb, som bliver sammensat ud fra den erfaring og uddannelse, den voksne har. En erhvervsuddannelse veksler mellem undervisning på en skole og perioder i praktik. Har ansøgeren en relevant praktisk erfaring, kan uddannelsen tages helt eller delvis uden praktikforløb.

Uddannelsen har et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet er på 20 uger, men dette forløb kan gøres kortere, afhængig af erhvervserfaringerne.

Uddannelsen foregår på en erhvervs skole. Skolen foretager en vurdering af ansøgerens samlede erfaringer/ uddannelser, skolegang og tilrettelægger det konkrete uddannelsesforløb, altså en personlig uddannelsesplan, hvor alle personlige erfaringer kommer i spil!

Der er over 100 forskellige erhvervsuddannelser, der fremover bliver grupperet i 4 hovedområder:

  • Omsorg, sundhed og pædagogik
  • Kontor, handel og forretningsservice
  • Fødevarer, jordbrug og oplevelser
  • Teknologi, byggeri og transport

Optagelse og adgangskrav til EUV

Til erhvervsskolerne er der indført adgangskrav. Ansøgerne skal have mindst et karaktergennemsnit på 02 fra folkeskolens afgangsprøve i fagene matematik og dansk. Det gælder også for voksne over 25 år. Dog er der mulighed for at komme ind på skolen og få en optagelsesprøve/ samtale, som ud fra en helhedsvurdering kan åbne for adgang.

På lige fod med de unge ses der bort fra karakterkravet, hvis ansøgeren har fået lavet en uddannelsesaftale med en virksomhed om praktikforløbet.

Erhvervsskolerne kan i samarbejde med Voksenundervisningscentrene VUC tilbyde forløb med opkvalificerende undervisning i fagene matematik og dansk.

Økonomi under EUV uddannelsen

Der er forskellige muligheder for forsørgelsesgrundlaget under uddannelsesforløbet. Det afhænger af flere forhold, der omhandler flg:

  • Er ansøger ledig
  • Er ansøger i beskæftigelse
  • Uddannelse på skolen og uden praktikperioder
  • Uddannelse på skolen og med praktikforløb

Der kan søges SU til skoleperioderne, og er der en praktikaftale med en virksomhed, modtages der elevløn i praktikken. Er der fra starten en aftale med en virksomhed, udbetaler arbejdsgiveren elevløn under hele uddannelsen og får op til 110% refusion af højeste dagpengesats i skoleperioderne.

I forbindelse med den nye beskæftigelsesreform er der afsat en særlige uddannelsespulje til uddannelse af ledige. Som led i en aktiv beskæftigelsesindsats kan der efter aftale med kommunen/ jobcenteret, og ud fra en konkret vurdering, tages en erhvervsuddannelse med dagpenge eller kontanthjælp.

Sådan kommer du i gang

Du kan henvende dig direkte til den erhvervsskole, der tilbyder den uddannelse, som du gerne vil have. Du kan også kontakte et VEU –center, der er behjælpelig med at finde den rette skole og hjælpe dig i gang med at få vurderet dine kompetencer.

Der er yderligere oplysninger om erhvervsuddannelse for voksne over 25 år på UddannelsesGuiden.dk og eVejledning.

 

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen