Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Nyheder

Virker social færdighedstræning for børn og unge med ADHD?
Skrevet d. 5. juli 2019

Danske forskere har foretaget en gennemgang af den eksisterende forskning i emnet og konkluderer, at der er behov for mere forskning for at bestemme effektiviteten

Børn og unge med ADHD oplever hyperaktivitet, impulsivitet, opmærksomhedsproblemer og problemer med social interaktion. Træningsprogrammer af sociale færdigheder for børn og unge med ADHD søger at forbedre og vedligeholde social interaktion samt at modvirke interpersonelle vanskeligheder.

Et dansk forskerhold undersøgte fordele og ulemper ved uddannelse i sociale færdigheder på følgende resultater: sociale færdigheder, følelsesmæssige kompetencer, generel adfærd, ADHD-symptomer og præstation i skolen.

Træning i sociale færdigheder fokuserede generelt på at undervise børn i, hvordan man læser de små tegn i social interaktion, såsom at vente på at det bliver ens tur, vide hvornår man skifter emner under en samtale, og være i stand til at genkende andre menneskers følelsesmæssige udtryk. Træning i sociale færdigheder består ofte af rollespil, øvelser og leg såvel som hjemmearbejde. Børn i kontrolgrupper modtog ofte ingen intervention eller blev placeret på ventelister.

– Børn der havde været i grupperne med træning af sociale færdigheder, blev af lærere vurderet som havende færre symptomer på ADHD ved afslutningen af behandlingen sammenlignet med børn, som ikke var blevet trænet i sociale færdigheder. Dog er dette resultat tvivlsomt, da vores andre analyser ikke understøtter dette, siger Mette Elmose Andersen, lektor ved Institut for Psykologi.

– Vi fandt ingen signifikante forskelle mellem grad af sociale færdigheder, følelsesmæssige kompetencer og generel opførsel vurderet af lærere. Samtidig fandt vi ingen indikationer på skadelige effekter.

Undersøgelsen viser, at alle forsøgene indeholdt metodologiske problemer, som kunne føre til en overvurdering af fordele og en undervurdering af skadelige effekter. Mange studier var også svære at sammenligne, fordi de involverede forskellige former for intervention. Resultaterne fra nogle forsøg var ikke særligt præcise, hvilket betyder, at det er svært at have tillid til resultaterne. I syv forsøg var forfattere til studiet bestyrelsesmedlemmer ved medicinalfirmaer, havde modtaget finansiering fra sådanne virksomheder, eller havde tidligere forsket i emnet.

Med den eksisterende forskning er det umuligt at vurdere, om træning i sociale færdigheder er gavnlig eller ej for børn med ADHD, opsummerer Mette Elmose Andersen.

-Vi har behov for flere kliniske forsøg vedrørende træning af sociale færdigheder for børn og unge med ADHD. Disse forsøg skal have et tilstrækkeligt antal deltagere og være af højere metodologisk kvalitet. Vi fandt ingen skadelige effekter.

Læs hele artiklen på sdu,dk

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen