fbpx
Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:

Vælg interesser:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Nyheder

Unge med handicap har brug for seksualvejledning
Skrevet d. 9. november 2020

Lige nu bliver det nedprioriteret

Debatindlæg i Information d. 9. november 2020, skrevet af: Af Tina Vaarning, sekretariatschef i ADHD-foreningen, Marie My Warborg Larsen, konsulent i Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH), Joan Riis konsulent, Udviklingshæmmedes Landsforbund (ULF), Mogens Wiederholt, direktør i Landsforeningen for cerebral parese og Elisabeth Mamsen, konsulent i Socialt Udviklingscenter (SUS).

Unge med handicap har ligesom alle andre brug for seksualundervisning og -vejledning for at kunne udleve en sund seksualitet med respekt for både deres egne og andres grænser. Men vejledningen på specialskoler og -tilbud er ikke obligatorisk og bliver ofte nedprioriteret.

Børn med ADHD, autisme eller anden kognitiv udfordring er oftere udsat for vold og seksuelle overgreb end deres jævnaldrende. Det fremgår af en ny undersøgelse fra VIVE, som Mogens Nygaard Christoffersen udfoldede i en kronik i Information den 24. oktober.

At så mange børn og unge udsættes for overgreb er skræmmende og kalder på handling. Christoffersen henviser til WHO’s strategi for at nedbringe vold og overgreb imod børn med handicap. Her er én af de fem væsentligste strategipunkter at »udvikle børnenes færdigheder og selvværd«. Og færdigheder til at udleve en sund seksualitet kræver viden om intimitet, sex og relationer og forståelse for egne og andres grænser.

Børn og unge med handicap har brug for at vide, at det ikke er i orden, når andre overtræder deres grænser. De skal vide, hvem de kan tage fat i, og det kan de nemmere, hvis de har haft en fortrolig snak om seksualitet med en voksen i deres liv. Det er forældrenes, lærernes, pædagogernes og politikernes fælles ansvar at hjælpe unge med handicap med det. Og det er vi ikke gode nok til.

På mange specialskoler mangler lærerne redskaber og viden om, hvordan de skal gribe seksualvejledningen an. På STU-uddannelsen, ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov, og i botilbud og dagtilbud for unge med handicap er seksualvejledning ikke obligatorisk, men afhængig af enkelte ildsjæle, der brænder for området. Det giver store variationer fra sted til sted, og langt de fleste steder er det et emne, der bliver nedprioriteret.

Viden om sex og relationer bør være tilgængelig og formidlet, så den passer til de unge og deres behov. Derfor udvikler vi nu i alle vores foreninger film og apps om seksualitet og forebyggelse af overgreb til unge med forskellige handicap med støtte fra Socialstyrelsen.

Kend dine grænser-kampagnen og appen Ligelyst er allerede tilgængelige på ADHD-foreningens og SUMH’s hjemmesider, og de øvrige foreninger lancerer snart deres materialer.

Forhåbentlig er dette begyndelsen på bedre seksualvejledning til unge med handicap.

Læs debatindlægget på information.dk her>>

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen