Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Mentorstøtte

Mentorstøtte på arbejde og i uddannelse

Det er meget hjælpsomt som ung og voksen med diagnosen ADHD at få bevilget en mentor. Det er ikke sjældent, at der er brug for særlig støtte til at starte på job, uddannelse eller et andet forløb. Kommunen kan muligvis bevilge en mentor i en periode.

En mentor er en person, der kan støtte og vejlede fagligt eller personligt i en indkøringsperiode. Det kan være en kollega eller en konsulent, der kommer udefra. Unge, der starter på en uddannelse, mens de er i kontakt med kommunens jobcenter, kan i visse situationer få en mentor. Borgere, der er indlagt med psykiske lidelser, har ret til en mentor i forbindelse med udskrivningsforløbet.

En mentor er en erfaren person der giver støtte og vejledning

En mentor er en erfaren person, der ud fra sine erfaringer og kompetencer giver støtte og vejledning til en ung eller voksen borger i en periode, så borgeren kan blive i stand til at udføre opgaverne selv.

Hvis du har brug for støtte til at fastholde dit job, eller du skal starte på et nyt arbejde, uddannelse eller et arbejdsmarkedsrettet forløb som for eksempel et ressourceforløb, kan kommunens jobcenter bevilge dig en mentor i en periode. Kravet er, at netop en mentorstøtte skal være afgørende for, at du kan varetage jobbet eller deltage i tilbuddet.

Støtten fra en mentor skal ligge ud over, hvad en arbejdsplads normalt gør for at hjælpe en ny i gang, eller en ansat der for eksempel vender tilbage efter længere tids fravær. En mentorordning er en særlig indsats, som kommunen kan bevilge med det formål, at du kommer godt i gang med en aktivitet, et job eller med en uddannelse.

Formålet med en mentor

Formålet med en mentor er at bidrage til, at unge/voksne kan fastholdes i aktiviteter, tilbud, ordinær uddannelse eller ansættelse

Din kommune kan bevilge dig en mentor i forskellige situationer. Grundlæggende skal din sagsbehandler og du være enige om, at du har brug for ekstra støtte til at starte på eller gennemføre de ting, I har aftaler.

Der kan således bevilges en mentor til mange forskellige situationer. F.eks.:

 • vejlednings- og opkvalificeringsforløb
 • virksomhedspraktik
 • job med løntilskud
 • revalidering
 • fleksjob
 • ressourceforløb
 • skånejob som førtidspensionist
 • ordinær ansættelse
 • ordinær uddannelse f.eks. lærlingeforløb

Du har også ret til en mentor, hvis du kommer ud i nogle svære overgange i dit liv, hvor du skal have dit hverdagsliv til at fungere igen, for eksempel med økonomi, netværk og arbejde. Det gælder således, hvis man indlagt med en psykisk lidelse, hvor du kan få en udskrivningskoordinator både før, under og efter udskrivningen.

En mentor kan hjælpe med det, der er svært i uddannelse eller job

Det gælder både i forhold til at være på en arbejdsplads eller uddannelsesinstitution og med andre mere personlige forhold.

For unge eller voksne med ADHD kan det være meget hjælpsomt at have en mentor i forbindelse med at starte på job et nyt sted, hvor man skal lære nye kolleger at kende, eller oplæres i nye arbejdsopgaver. Det kan også være støtte til at overholde dine skånehensyn, så du ikke bliver overbelastet, når du starter på dit job igen efter en sygdomsperiode.

En mentor kan også hjælpe med ting, der ikke foregår direkte på arbejdspladsen, men som er vigtige for, at man kan få livet uden for arbejdet til at fungere. Der kan f.eks. være brug for hjælp til at komme op om morgenen, så man kan møde til tiden, eller hjælpe med at få ordnet vigtige aftaler med læge, sygehus m.m. eller kommunen.

Mentorstøtten kan bruges til bl.a.

 • Planlægning af dagens arbejdsopgaver
 • Planlægning og struktur i en arbejdsproces
 • Planlægning af dagens pauser
 • Råd og vejledning ift. at være på en arbejdsplads
 • Social guidning
 • Vækning/afhentning m.m.

Mentor ordningen bevilges af kommunens jobcenter

Mentor ordningen bevilges af kommunens jobcenter og omfanget af støtten skal indgå i kontrakten.

Der er ikke på forhånd en grænse for, hvor mange timer en mentor kan have. Det afhænger af dit behov og aftalen mellem dig, mentor og arbejdsgiver/uddannelsesinstitutionen Det kan typisk være fra en time om dagen til et par timer om ugen. Det er jobcenteret, der skal godkende timerne.

Du får normalt bevilget en mentor i en indkøringsfase, indtil du selv kan klare de ting og opgaver, som din mentor har hjulpet dig med. Kommunen laver bevillingen i op til 6 måneder ad gangen.

Når kommunen har bevilget dig en mentor, betaler de lønomkostningerne til arbejdsgiveren. Så kan f.eks. din kollega blive frikøbt i de timer, han eller hun fungerer som mentor for dig. Kommunen kan også betale et honorar til en ekstern konsulent. Det bruges, når mentor skal have en særlig faglig viden, der ikke lige findes på arbejdspladsen eller uddannelsesinstitutionen.

ADHD-foreningen har gode erfaringer med mentor ordningen

Rådgivningen modtager af og til positive tilbagemeldinger fra borgere med ADHD, som har fået bevilget en mentor.

Det er hjælpsomt at få denne personlige guidning, og det lettere arbejdslivet og studietiden at få hjælp til f.eks. struktur, overblik og planlægning. Det kan også betyde meget for trivsel og arbejdsglæde, at der også kan gives ekstra guidning og forståelse for f.eks. de sociale spilleregler.

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen