Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Mening og Mestring med ADHD

ADHD-foreningen har i et projektsamarbejde med fire jobcentre og otte andre handicaporganisationer udviklet psykoedukation som metode for borgere med kognitive funktionsnedsættelser med ønsket om herigennem at bringe dem tættere på arbejdsmarkedet.

Projektet er afsluttet, og det mestringsforløb, som ADHD-foreningen har udviklet og afprøvet med gode resultater, kan nu rekvireres af alle kommuner, som gerne vil tilbyde unge og voksne med ADHD en særlig indsats for at bringe dem tættere på uddannelse eller job.

Tilbud til kommuner: Mening og Mestring med ADHD

Formålet med projektet ”Mening og Mestring med ADHD” har været at afprøve, hvorvidt unge og voksne med ADHD kan komme tættere på job eller uddannelse gennem et mestringsforløb.

Et forløb i ”Mening og Mestring med ADHD” er opdelt i et for-forløb og et hovedforløb.
For-forløbet er et individuelt forløb, hvor der skabes overblik over den enkeltes udfordringer og ressourcer gennem personlige samtaler.

Herefter følger hovedforløbet hvor deltageren indgår i en gruppe på 5-7 personer med ADHD, som mødes en gang om ugen i 7 uger. Hver mødegang tager 2 ½ time, og der vil blive undervist i forskellige emner, som bliver valgt efter de vanskeligheder, som deltagerne oplever. Emnerne kan f.eks. være:

  • Hvordan kommunikerer jeg, så jeg bliver forstået og undgår konflikter?
  • Hvordan bliver jeg bedre til at undgå stress, og hvordan tackler jeg min glemsomhed?
  • Hvordan får jeg skabt overblik over mine opgaver og planlagt min tid?
  • Hvordan sætter jeg mig mål, så jeg har mulighed for at nå dem?

Målet med undervisningen er, at deltagerne tilegner sig nye mestringsstrategier.

Deltagerne mødes en gang til opfølgning efter 2 måneder, hvor de evaluerer hvorvidt ”Mening og Mestring med ADHD” har gjort livet lettere, og hvorvidt de er kommet tættere på et job eller en uddannelse.

Projektet “Mening og Mestring” er evalueret af KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

Evalueringsrapporten konkluderer, at der er tale om lovende resultater, der passer ind i nye strategier i forhold til at udforme og modne indsatser på det sociale område. Projektet har således gennemført det grundlæggende arbejde i forhold til lovende praksis, der kan gøre en positiv forskel for målgruppens arbejdstilknytning.

Erfaringerne og resultaterne fra projektet har skabt grundlag for videre udvikling af handicaporganisationernes mestringsforløb og samarbejdet mellem DH, handicaporganisationerne og jobcentrene, konkluderer KORA.

Evalueringsrapporten i sin helhed: Evaluering

De medvirkende handicap-organisationer har på baggrund af projektet formuleret et psykoedukationstilbud til kommunerne, som projektet har medvirket til at markedsføre.

ADHD-foreningen har på baggrund af de positive resultater beskrevet det psykoedukative mestringsgruppeforløb: “Mening og Mestring med ADHD”.

Forløbet kan nu rekvireres af jobcentre eller andre kommunale afdelinger. Se tilbud til jobcentre: Mening og Mestring med ADHD

Erfaringerne fra projektet indgår desuden i foreningens fortsatte udviklings- og projektarbejde – og vil danne baggrund for flere tilbud målrettet unge og voksne med ADHD uden for arbejdsmarkedet.

Projektdetaljer

Tidsperiode
2014-2016

Samarbejdspartnere

Projektet blev gennemført i samarbejde med Esbjerg, Odsherred, Frederiksberg og Aalborg jobcentre samt Epilepsiforeningen, Hjernesagen, Hjerneskadeforeningen, Landsforeningen Autisme, Landsforeningen LEV, Muskelsvindfonden, Parkinsonforeningen og Spastikerforeningen

Kontakt
Jette Myglegaard, jm@plusjob.dk eller Tine Hedegaard, th@adhd.dk

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen