Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Nyheder

OPRÅB fra ADHD-foreningen
Skrevet d. 29. marts 2017

ADHD er ikke en trend

Som direktør for ADHD-foreningen deltager jeg i mange temadage, møder og konferencer for at holde mig orienteret om nyeste viden og udviklingstendenser på forskellige områder. For nylig deltog jeg således på KL’s konference under titlen ’Udsatte Børn’. Jeg havde set frem til at være med og var imponeret over at se, at ca. 80 kommuner var repræsenteret og udviste stor interesse for feltet, altså interesse for udsatte børn og herunder tidlig og forebyggende indsats.

Men måske skal jeg hellere starte et helt andet sted: Ved du egentlig, hvor mange – børn og voksne – der har diagnosen ADHD og er i medicinsk behandling for ADHD i Danmark?

Nu kunne jeg godt tænke mig at stå ved siden af dig og høre din argumentation for at komme hen til et tal, du tænker er det rigtige. Du tænker sikkert på, at du ofte hører om ADHD i medierne, at der i dit barns skole er nogen med ADHD, at en på din arbejdsplads helt sikkert også har ADHD, og måske har du på et tidspunkt hørt nogen omtale ADHD som en epidemi.

Men lad mig hjælpe dig lidt på vej i din indre argumentation med at sige, at det nok er færre, end du lige tror. Og jeg kan, som en serviceoplysning, lige nævne, at der var godt og vel 400.000, der det seneste år indløste en recept på medicin mod depression. Hvilket tal er du nu på?

Hvad så hvis jeg fortæller dig, at en oplægsholder på ovennævnte konference om ’Udsatte Børn’ i sit oplæg til repræsentanter fra ca. 80 kommuner sagde; ”personligt håber jeg på, at vi kommer væk fra en ADHD-trend”. Hvad gjorde det for din indre refleksion over, hvor mange danskere der mon er udredt og i behandling for ADHD? Blev tallet større eller mindre? Gjorde det noget anderledes ved din indre argumentation?

Okay, nu har jeg vist trukket den længe nok. Lad mig give dig svaret: den seneste opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at godt og vel 40.000 børn og voksne indløste en recept på ADHD-medicin i 2015. Var du mon i nærheden af det tal? Eller er du måske lidt overrasket?

”Personligt håber jeg på, at vi kommer væk fra en ADHD-trend”  –  er som sagt ikke en formulering, jeg selv har fundet på. Det er faktisk et citat fra en oplægsholder, der har fået taletid på KL’s konference. Altså fra virkeligheden. Måske ikke fra den virkelighed jeg lever i, men fra den parallelle af slagsen, hvor man tillader sig at tale om, at en gruppe mennesker, der ofte har alvorlige udfordringer, er en ”trend”.

Og når den slags holdninger bliver sagt højt fra en talerstol ved et arrangement sat i verden af KL, så får det indflydelse på de mange, der hører det. Det forstærker det negative billede, der iblandt findes i for-hold til ADHD. Og det sidestiller ADHD med noget, vi bare sådan ”kan gå væk fra”. Og det er for mig at se, at gøre nar af de mange mennesker, der lever og kæmper med ADHD, de mange familier, der knokler for at få hverdagen til at hænge sammen, og de mange professionelle, som gør et stort stykke arbejde for at styrke indsatser og ruste mennesker med ADHD, så det er dem og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.

Jeg har lovet mig selv, at når jeg møder fordomsfulde udtalelser om ADHD, hvad enten det er fra naboen, en fremmed i toget eller én, der arbejder med ADHD, så siger jeg højlydt fra. Jeg beder dig gøre det samme.

Camilla Louise Lydiksen
Direktør

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen