Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Tillægsdiagnoser og ADHD

Komorbiditet: Tillægsdiagnoser sammen med ADHD

Mange med ADHD har også andre vanskeligheder i form af tillægsdiagnoser eller sociale problemer. Tidlig indsats og viden skal forebygge dette

De fleste med en ADHD-diagnose har også andre vanskeligheder. Det gælder både andre diagnoser og forskellige sociale og psykiske vanskeligheder.

At have flere diagnoser på én gang hedder på fagsprog komorbiditet

Undersøgelser tyder på, at ca. 85 % af børn med ADHD har mindst én anden diagnose eller en form for tillægsvanskelighed, mens ca. 60 % har mindst to (Bilenberg, 2009).

Voksne, som først diagnosticeres med ADHD i voksenalderen, har i gennemsnit 2½ psykisk diagnose ud over ADHD-diagnosen (Rockwool Fondens Forskningsenhed, 2014).

Hvilke andre vanskeligheder ses sammen med ADHD?

De hyppigste andre diagnoser er adfærdsforstyrrelser, indlæringsvanskeligheder, søvnforstyrrelser, udviklingsforstyrrelser og angst. Tics og Tourettes ses også. Der er tillige en del med autisme, som også har ADHD.

Mange med ADHD slås samtidig med lav selvfølelse, et negativt selvbillede og ensomhed, hvorfor depression også er en diagnose, som stilles hos mennesker med ADHD.

Tillægsvanskelighederne kan nogle gange hænge sammen med en manglende forståelse fra omgivelserne, hvor personen med ADHD kan være under stort pres, kan få meget kritik og mange nederlag og opleve sig selv som en fiasko.

Særligt hos unge og voksne med ADHD

Hos unge og voksne er risikoen for misbrug, kriminalitet, selvskade, trafikforseelser og uønsket graviditet større end hos resten af befolkningen. Det hænger sammen med at leve et mere marginaliseret liv end andre i samme aldersgruppe, med at være impulsiv og måske have behov for at dulme en indre uro og rastløshed.

Samtidig hænger tillægsdiagnoser og tillægsvanskeligheder i høj grad sammen med uopdaget og ubehandlet ADHD, hvor personen måske har haft store problemer og mødt masser af kritik igennem hele sin skolegang og i ungdomslivet. Han eller hun har måske i mange år døjet med følelsen af at være forkert og til besvær og har ikke fået den rigtige hjælp.

Tidlig indsats og viden kan gøre en forskel

Den gode nyhed er derfor, at der i dag er en langt større viden om ADHD og en opmærksomhed på symptomerne, som gør, at børn, unge og voksne er langt bedre stillet end tidligere i forhold til at møde forståelse og mulighed for behandling og støtte.

Udviklingen af nogle tillægsvanskeligheder kan nemlig forebygges og afhjælpes.

I ADHD-foreningen har vi et stort håb om, og en fast tro på, at antallet af børn, unge og voksne med andre diagnoser og vanskeligheder falder. Det er en stor del af motivationen for vores forebyggende arbejde, vores udviklingsarbejde, vores pædagogiske arbejde og vores oplysningsarbejde.

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen