Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Nyhedsside for Kærlighed i Kaos

Nyhedsside for Kærlighed i Kaos

Projekt ”Effekten af Kærlighed i Kaos – et randomiseret, kontrolleret forsøg”  – et forældretræningsprogram for forældre til børn med ADHD 3-9 år

Velkommen til siden. Her kan du læse nyt om Kærlighed i Kaos

April 2016
Så er der noget at fejre! Kærlighed i Kaos er blevet tildelt Børnehjælpsdagens Lillebror Pris. Jubiiiii!!! Sikke en anerkendelse af projektet og af vores allesammens indsats.Projektet er blevet udvalgt af en komité på 12 personer blandt 40 andre projekter. 🙂 ADHD-foreningens direktør Camilla Louise Lydiksen og undertegnede projektleder modtog prisen i festsalen på Københavns Rådhus d. 14. april. 15. april var Camilla og Ask (far fra KiK 1 København) i Go´Morgen Danmark og fortælle om KiK.

Tusind tak til Børnehjælpsdagen og til priskomiteen. Og kæmpe tak til de frivillige forældretrænere, der har været hjørnestenen i projektet og været så dygtige. Til TrygFonden, der troede på ideen og gjorde det muligt. Til SFI for en dygtig effektmåling. Og til alle forældrene, der har gjort det hårde arbejde i familierne – og til deres børn, der har stået model til det hele. Prisen er også til alle jer.

Med Lillebror Prisen vil vi fortsætte vores arbejde med at gøre ADHD til håb og handlekraft. Vi vil fortsat binde erfarne, professionelle kræfter i civilsamfundet sammen med udfordrede familier. For i dette frivillige møde fra begge sider, åbnes der virkelig op for forståelse og for at omsætte vores faglige viden til praktiske, brugbare redskaber og positive forandringer i familierne. Så flere børn og forældre kan få en hverdag med selvværd og succesoplevelser og med mere kærlighed i mindre kaos.

Februar 2016
Godt nytår til alle!

Optur igen! KiK 3 holdene har også denne gang været en succes. 🙂 Dygtige, engagerede frivillige og glade forældre, der delte deres erfaringer og sugede til sig af viden og redskaber. Kæmpe tak til Silje, Susanne, Dorthe og Christine for deres frivillige indsats som gruppernes trænere.

Vi glæder os til at få et overblik over forældrenes spørgeskemabesvarelser før og efter, så vi kan vurdere effekten af kurset i deres familier.

Oktober 2015
Godt nyt! TrygFonden har givet os lov til at bruge restmidlerne i projektet på at komme i gang. Vi har derfor indledt proces KiK Start og oprettet et hold i Ballerup og et i Århus. Holdene er fyldt op og starter i uge 44 og 45. Kæmpe tak til de fire trænere, der sprang til med kort varsel!

Vi glæder os helt vildt til at følge KiK 3 holdene. 🙂

August 2015
Velkommen tilbage! Sommerferien er slut og arbejdet må begynde. KiK skal udbredes i Danmark, og vi bider os fast!

Jeg har været i kontakt med trænerne for at høre, hvor mange der har lyst til at stå i vores trænerbase over frivillige undervisere, som vi kan trække på. Et overvældende antal på hele 56 har sagt ja!!! Det er næsten alle de 48 vi uddannede i effektmålingen plus ca. halvdelen af trænerne fra pilotprojektet i 2009-2011. Whauu. Vi er helt overvældede og super glade 🙂 🙂 🙂

Vi besvarer tilliden ved at have en prof udbredelses- og forankringsplan klar! Nu mangler vi bare cool cash.

Juni 2015
D. 26. maj blev en helt fantastisk dag! Forskningsresultaterne fra SFI blev offentliggjort og historien kørte hele dagen i adskillige medier. Flere trænere og forældre stillede op til interview, og det var så fedt og rørende at se kurset og effekten folde sig ud i offentligheden – uden hemmelige forskerhensyn 😉 Dernæst fulgte de tre KiK konferencer i maj/juni, som også blev en rigtig god oplevelse. Især en kæmpe tak til træner Lone og forældrene Ask og Christine, som stillede sig op på scenen og fortalte deres historie.

Nu venter der alle en dejlig, lang sommerferie. Vi høres ved til august.

Maj 2015
Nu er ventetiden endelig forbi! Og ja – maj blev ekstra lys i år!!

Forskningsrapporten fra SFI er kommet og den viser, at Kærlighed i Kaos virker. 
Forældrene i undersøgelsen fik bedre forældrekompetencer, større selvtillid, flere handlemuligheder og bedre relationer til deres børn, som de har færre konflikter med. JUHUUUUUUUU!!!!!

Det er bare så stort for os som forening og for alle de frivillige, der har brugt tid og kræfter på at gøre denne forandring mulig i familierne. Jeg er stolt, glad, rørt og meget taknemmelig. Kæmpe tillykke og kæmpe TAK til alle, der har deltaget i KiK og bidraget til projektet.

Nu gælder det vores tre formidlingskonferencer i Kbh, Kolding og Århus – samt fortsat udbredelse af resultaterne og sikring af kursets forankring, inden projektet udløber 30/6-15.

Vi starter nye kurser til efteråret – vi ved endnu ikke hvor, men tid og sted vil blive annonceret på vores hjemmeside efter sommeren. Så følg med på www.adhd.dk

Find link til SFIs forskningsrapport og deres Kort og Klart pjece her på siden.
Mange glade hilsner fra Anna

ADHD-foreningens Pressemeddelelse omkring offentliggørelse af forskningsrapport

Kort og klart om KiK forside

Download pjece: Kort og klart om Kærlighed i Kaos

 

 

KiK Rapport forside

Download Forskningsrapport fra SFI

 

 

Februar 2015
De 322 forældre har fået det fjerde og sidste spørgeskema til udfyldelse i januar. Svarprocenten er forventeligt nok ikke så høj som de andre gange, men vi opfordrer så mange som muligt til at få svaret, så vi kan få så meget information med i analysen som muligt. Superseje forældre, der får svaret på det lange skema for 4. gang!

Jeg er i gang med at ringe rundt til de frivillige trænere til en lille opfølgende snak om, hvordan det har været at være med, og om de har lyst til at være med igen. Det er nogle dejlige livsbekræftende samtaler med varme, stærke mennesker, som har været glade for at være med og have gjort en forskel. Og heldigvis vil de fleste gerne gøre det igen! Min lille kinabog bugner af rørende citater, som fx denne: “At være frivillig forældretræner på KiK er en af de ti fedeste ting, jeg har gjort i mit liv!” Tak til søde Lise, skolelærer i Roskilde, for disse ord. Også stor tak til alle jer andre over 70 frivillige, som har bidraget med jeres tid og engagement.

Behøver jeg at sige, at jeg synes det er svært at vente på resultaterne af vores alle sammens indsats for og i familierne? Vi venter som altid på forårets sol og varme, men i år bliver maj ekstra lys, håber jeg!

December 2014
Så er det blevet tid til juleferie. Jeg vil gerne ønske alle en rigtig glædelig jul med ønske om mere kærlighed og mindre kaos :o) Og et godt og lykkebringende nytår. Tak til alle involverede i KiK for et fantastisk år i forældretræningens tegn. Vi høres ved til januar.

November 2014
Anden runde af kurserne nærmer sig sin afslutning. Igen har det i alle 12 byer været et fantastisk positivt forløb. Dygtige trænere, som leverer en engageret og hjertevarm frivillig indsats. Motiverede forældre, som vil lære nyt og hjælpe hinanden fremad. Fantastiske frivillige kik-piloter, som har leveret en service og en forplejning af høj kvalitet. Tusind, tusind tak til jer alle sammen. Det har været meget rørende at være vidne til.

I januar venter det sidste spørgeskema og så ser vi ellers frem til SFIs rapport om kursets effekt, som udkommer 5. maj 2015. De har efterhånden et kæmpestort datasæt, som de skal have analyseret. Også en stor tak til TrygFonden, som finansierer kursernes afholdelse og forskningsundersøgelsen. Det er utrolig spændende og stort for os i ADHD-foreningen, at vi har fået denne mulighed for at lave forskning på så innovativt et område som forældretræning og frivillighed.

August 2014
Så er vi tilbage igen efter en kanon varm og dejlig sommer. Der er nok at se til med at samle trådene til en ny runde af KiK, der begynder i uge 35. Materialekasserne er pakket og klar til udsending. Der er ved at være styr på forplejning, børnepasning osv.

Forældrene har endnu engang modtaget spørgeskemaet, så vi har mulighed for at måle effekten af kurset også over tid. De endelige resultater af undersøgelsen vil blive offentliggjort til foråret 2015.

Maj 2014
Kurserne er nu afsluttet og det er gået super godt. På alle mine besøg mødte jeg god stemning, dygtige frivillige og afslappede og åbne forældre, som delte ud og sugede til sig. Jeg er SÅ glad og stolt over kursernes forløb.

Alle forældrene har fået spørgeskemaet igen og vi venter med spænding på et mere overordnet indblik i effekten af kurset. Nu venter sommeren og en lang sommerferie inden vi tager fat igen og kører runde 2 med de ca. 80 par på ventelisten, der venter på at komme på kursus til efteråret.

Marts 2014
Kærlighed i Kaos kurserne kører
Forældretræningskurset Kærlighed i Kaos er nu nået til uge 9 ud af 12. Det går rigtig godt.

Forældrene er glade for at være med, der er god stemning og et godt fremmøde. Familierne giver udtryk for, at de kan bruge den viden og de redskaber, som de præsenteres for. Der begynder nu at dukke en hel del solstrålehistorier op fra deres hverdag, hvor kursets indhold har haft en positiv indvirkning på familielivet.

De frivillige undervisere og de frivillige kik-piloter (kursusmedhjælpere) gør et kæmpe stort stykke arbejde, og vi er meget taknemmelige for deres deltagelse.

Projektet kører i det hele taget efter planen, og vi venter spændt på forskningsresultaterne om kursets effekt til efteråret.

Februar 2014
Besøg på Kærlighed i Kaos
Vi har været rundt og besøge kurserne, og det har været rigtig spændende og positivt. Der er alle steder styr på de praktiske og på undervisningen og forældrene virker glade for kurset.

Der er en god stemning og der er asser af snak og grin på kurserne, selvom der selvfølgelig også tales meget om det, der er svært ved at være en familie med ADHD. Forældrene synes det er rart at møde hinanden og udveksle erfaringer.

Jeg har skrevet en artikel fra mit besøg i Næstved, som kommer i vores medlemsblad i april.

Januar 2014
Kærlighed i Kaos kurserne er i gang
Mandag d. 13. januar startede det første kursus i Odense og de andre 11 byer fulgte trop tirsdag, onsdag og torsdag. Vi har været utrolig spændt på at høre, hvordan det er gået!

Tilbagemeldingerne fra vores telefonsamtaler med trænerne og fra forældrenes evalueringer af kursusgangen tegner et billede af en positiv start. Der var generelt stor tilfredshed med kursusgangen og med kursets indhold. Vi glæder os meget til de kommende gange og til at komme på observationsbesøg rundt om i landet.

December 2013
Det går rigtig godt med Kærlighed i Kaos
Vi har lige afsluttet forældretræneruddannelsen over 2×3 weekender med de frivillige professionelle (lærere, psykologer m.m.) Trænerne er dygtige, engagerede og klar på opgaven. De er fordelt til de forskellige hold og har fået deres diplomer.

Vi har fået rekrutteret 322 forældre og har fyldt alle kurser op med 6-7 par på hvert hold. Vi måtte afvise en del ansøgere, primært fra Århus og Aalborg. Forældrene er i disse dage ved at udfylde baseline målingen og bliver herefter tilfældigt fordelt til hold 1 og 2.

Hold 1 starter d. 13. januar 2014 og kører i København, Hillerød, Roskilde, Holbæk, Næstved, Søllested, Odense, Fredericia, Haderslev, Herning, Århus og Aalborg. Hold 2 starter 25. august 2014.

Der er blevet afholdt en temadag for KiK-piloterne. De har booket lokaler og er ved at bestille mad til hold 1. Når vi har navnene på deltagerne på hold 1, begynder vi at se på behovet for børnepasning. KiK-piloterne og de to hold trænere holder kontakt med hinanden via lukkede grupper på Facebook.

Vi er pt. i gang med at udarbejde det lærermateriale, som vi vil supplere kurset med. Snart skal den store printer i gang inden fragtmanden omkring jul sendes ud med hele kursusrækkens materiale til de 12 byer.

Projektet forløber således efter planen, og der er en god og positiv stemning omkring kurset og alle involverede.

Mange hilsner fra Anna
En stolt, taknemmelig og glad projektleder

Oktober 2013
Forældretrænerne er ved at blive uddannet
Forældretræneruddannelsen er i fuld gang.
Vi har afholdt to af de tre weekender i Roskilde og den første af de tre i Skanderborg. De frivillige er superengagerede og meget kompetente! Jeg er meget ydmyg overfor de mange stærke og erfarne kræfter, der stiller frivilligt op til dette projekt. Der er mange lærere blandt de frivillige og så er der også psykologer, pædagoger, ergoterapeuter og flere andre faggrupper repræsenteret. Der bliver snakket og diskuteret og grinet. Nogle skønne dage i berigende selskab.

August 2013
De frivillige forældretrænere er fundet Vi har nu rekrutteret 48 frivillige professionelle, som skal uddannes som forældretrænere til efteråret. Vi fik over 250 ansøgninger! Alle fra kompetente og engagerede fagfolk. Sikke en fornøjelse at læse alle ansøgningerne igennem – selvom det var svært at vælge ud.

Vi foretog 72 telefoninterview og endte med at vælge de 48, som nu skal afsted på kursus tre internat weekender til efteråret. 24 i Roskilde og 24 i Skanderborg til september, oktober og november.

Juni 2013
12 lokalafdelinger har meldt sig til projektet

Hele 12 lokalafdelinger kom med i projektet. Superfedt!

Vi har alle steder fået etableret et godt samarbejde med bestyrelsen og to lokale frivillige, kaldet KiK-piloter, der skal stå for det praktiske i forbindelse med kursusgangene. Skønne, dedikerede mennesker, der engagerer sig I at hjælpe familier med ADHD i deres lokalsamfund.

Vi har holdt det første opstartsmøde i lokalafdeling Vestsjælland. Det var en rigtig god oplevelse at møde bestyrelsen og trænerne.

Marts 2013
Ny donation til forældretræning og ADHD
ADHD-foreningen modtog i slutningen af 2012 en donation til forældretræning.

I 2010 udviklede vi forældretræningsprogrammet Kærlighed i Kaos, som blev pilottestet med et positivt resultat i 2011. Vi har nu fået støtte af TrygFonden til at foretage en videnskabelig effektmåling af programmet i et samarbejde med SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Programmet består af et kursusforløb, hvor forældre til børn med ADHD på 3-9 år mødes en gang om ugen i 12 uger under ledelse af to frivillige forældretrænere. Forældrene i pilotprojektet oplevede, at de fik bedre forældrekompetencer, en nemmere hverdag, færre konflikter samt gladere børn.

Effektmålingen gennemføres som et såkaldt randomiseret, kontrolleret forsøg. Ca. 130 forældrepar udfylder et spørgeskema om deres familieliv og barnets adfærd og trivsel. Baseret på en lodtrækning fordeles de herefter i to grupper. Den ene gruppe gennemfører kurset, mens den anden gruppe venter på anden runde af kurset. Undervejs måles der jævnligt hos begge grupper. Den reelle effekt af kurset kan måles, når kursusdeltagernes svar efterfølgende sammenlignes med svar fra forældrene i den gruppe, der ikke er startet på kurset endnu.

Kurserne vil blive forankret i foreningens lokalafdelinger rundt om i landet. Programmet ledes af frivillige forældretrænere med en professionel baggrund, som bliver efteruddannet i programmet af ADHD-foreningen. Forældrene mødes på en hverdagsaften i 2½ time, og der vil være mulighed for støtte til pasning af børnene imens. Forældrene undervises blandt andet i ADHD hos børn, anerkendelse, positiv kommunikation, konflikthåndtering og strukturering af dagligdagen.

Projektet løber fra 1. marts 2013 til 1. juli 2015. Uddannelsen af trænere vil foregå i efteråret 2013, mens første kursus starter i januar 2014 og andet kursus i september 2014.

Mange hilsner fra Anna Furbo Rewitz, udviklingskonsulent og projektleder
afr(at)adhd.dk – Tlf. 53729909

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen