Nye bøger i butikken

18/09/2023

ADHD på jobbet
Hjernen, udfordringerne og strategierne

Sådan takler man de særlige udfordringer, det kan give på jobbet at have ADHD eller ADD – og fokuserer på mulighederne

Mange voksne med ADHD klarer sig fint på arbejdsmarkedet, mens andre kan have en række udfordringer. Men med den rette viden og i nogle tilfælde en vis tilpasning behøver ADHD ikke at være en forhindring for at få et godt, indholdsrigt og meningsfyldt arbejdsliv.

I bogen beskriver de to forfattere de udfordringer, voksne med ADHD typisk oplever på en arbejdsplads, og de kommer med en række gode råd til, hvilke strategier man kan vælge for at overvinde udfordringerne, og den støtte, arbejdspladsen kan give. De gennemgår ligeledes den nyeste forskning på området. Det hele suppleres med en række cases fra en hverdag med ADHD på jobbet – fortalt af nogle af de mennesker, de to har mødt i deres klinik.

Bogen henvender sig både til voksne med ADHD, til arbejdsgivere, chefer, ledere, HR-afdelinger, TR’er og AMR’er, der vil give deres medarbejdere eller kollegaer en hjælpende hånd. En af bogens pointer er, at de tilpasninger, arbejdspladsen kan lave i forhold til mennesker med ADHD, altid viser sig at komme alle medarbejdere til gode.

Læs mere og køb bogen: ADHD på jobbet – ADHD

 

 

At leve med AD(H)D som kvinde

ADHD og ADD er opmærksomhedsforstyrrelser, der påvirker adskillige aspekter af livet, og som kan vise sig på forskellig vis med en myriade af symptomer.

AD(H)D overses hyppigt hos kvinder, og målgruppen for denne bog er kvinder, der mistænker, at de kan have en opmærksomhedsforstyrrelse eller allerede lever med AD(H)D, samt deres pårørende og fagpersoner.

Bogen beskriver, hvordan symptomerne på AD(H)D ændrer sig i takt med kroppens hormonelle svingninger, fx i puberteten, igennem menstruationscyklus, ved graviditet og i overgangsalderen. Bogen indeholder en grundig beskrivelse af symptomer, udredning og behandling, samt hvordan forstyrrelsen adskiller sig fra andre psykiatriske lidelser.

I bogen fortæller en række kvinder om deres liv med AD(H)D, herunder udfordringer og glæder i en hverdag med uddannelse, arbejdsliv, parforhold og familieliv samt kampen for at nå frem til den rigtige diagnose.

Læs mere og køb bogen: At leve med AD(H)D som kvinde – ADHD