fbpx
Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Nyheder

Nye afsnit i podcastserien Diagnosen
Skrevet d. 4. juni 2019

‘Diagnosen’ sæson 3:  Skal vi starte med en eller anden fanfare?

I denne 3. sæson af ‘Diagnosen’ kigger Morten Pedersen og Jasper Ritz på alternative behandlinger af diagnoser. I dette første afsnit fortæller de om deres oplevelser hos håndlæseren Krumme.

Læs mere og hør podcast-serien Diagnosen>>>

Lidt om de to værter Morten og Jasper

”Jeg skal helst have overstået et møde på fem minutter. Hvis jeg er ude at spise, skal jeg helst rejse mig en gang imellem. Det er der mange, der synes er lidt mærkeligt”.

”Ja, vi ville være nogle virkelig dårlige museumsvagter. Jeg har været garder. Det var forfærdeligt.”

Morten og Jasper har ADHD. Og endda ”bragende ADHD”, som de siger.

Det er ikke en diagnose, de ligefrem jubler over, men når de nu har den, er de også i stand til at se på de positive sider. De har nemlig et drive som ganske få og er begge selvstændige med fuld gang i karrieren.

Morten Pedersen er direktør og partner i firmaet Dining Six, der driver seks restauranter heraf to, der bærer navnet Köd, og Jasper Ritz er tv-vært, tilrettelægger og konceptudvikler.

På papiret går det sådan set meget godt, må man sige, men de har begge måttet kæmpe med de krav, man bliver stillet i et moderne samfund. Jasper Ritz valgte for eksempel en fysisk uddannelse nemlig som ergoterapeut, fordi han med sin folkeskolelærers ord altid har set ud som om, han ”sad i en myretue”.

Hvilket ikke har vist sig at være det mest oplagte valg i forhold til det erhverv, han har nu, og som han jo ikke har papir på.

”Man skal jo helst have en kandidat i et eller andet for at få job. Der er meget få, der søger et fjollehoved”, som han siger.

Morten Pedersen har brugt en del år på at finde den rette medicin, så han kan få sin søvn. For ellers bliver hans ideer alt for rodede og fragmenterede.

Når de har fundet på at lave en podcast, er det dels for at gøre verden opmærksom på, at vi alle er forskellige mennesker med forskellige behov. Men især for at fortælle folk der lever med en diagnose og ikke mindst disse menneskers familier og øvrigt omgivelser, at det ikke er nogen katastrofe at få en diagnose. Man kan sagtens få et godt liv med en diagnose, hvis man lærer at håndtere den, og at der er plads til at man kan udfolde lige præcis sine egne kvaliteter, som alle jo har.

Derfor vil de i deres podcast tale med folk, som har diagnoser af alle slags. Ikke kun ADHD.

”Sammen har vi talt meget om, hvordan vi får det mest positive ud af vores diagnose. Og det vil vi også gøre i programmet. Vores udgangspunkt er at tage de positive ikke-lægelige briller på”, fortæller Morten Pedersen.

”Vi vil gerne skabe et rum for, at folk forstår, hvordan deres motor kører. Og i det hele taget lære folk at forstå sig selv bedre”, supplerer Jasper Ritz.

Præcis hvad man kan forvente af programmerne kan de ikke sige noget om. Men man skal ikke forvente, at der ligefrem kommer til at ligge et manuskript. Man skal heller ikke forvente, at værterne kommer til at sidde konstant klinet op ad mikrofonen, da deres krævende kroppe konstant ønsker bevægelse. Snakketøjet fejler nu ikke noget, og pinlig tavshed bliver der med garanti ikke noget af.

Snarere skal man måske forvente en slags podcastens svar på kontaktsport, som Jasper Ritz dyrker ivrigt for at få afløb for det, kroppen kræver af ham. Som han siger med et stort smil:

”Jeg har det bedst, hvis jeg får et par på hovedet en gang imellem. Så helt stillestående bliver programmerne nok ikke.”

Læs mere og hør podcast-serien Diagnosen>>>

Om Heartbeats
Online kulturmedie, der blev lanceret af Le Gammeltoft i 2014. Heartbeats formidler på tværs af video, tekst og lyd i form af artikler, tv-indslag, podcasts samt live radio, der spiller alle døgnets timer fra vores radiostudie i Kødbyen i København.

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen