Få pengene til at slå til

En lommepenge-strategi kan hjælpe dig til at få pengene til at strække hele måneden

Ugepenge

Del dine penge op, så du ved hvor meget, du kan bruge hver uge. Herefter beslutter du dig for, hvordan du skal få adgang til dine ugepenge.

  • Du kan have en særlig konto (med hævekort) til dine ugepenge, som du hver mandag overfører beløbet til. Du kan også lave en fast overførsel, som kører af sig selv (hvis det er samme beløb hver måned) eller du kan bede banken om at gøre det.
  • Du kan også hæve beløbet hver mandag, og så betale med kontanter i løbet af ugen.
  • Du kan hæve alle dine penge i begyndelsen af måneden, og fordele dem fx i 4 kuverter (1 til hver uge i en måned). Hver mandag tager du hul på en ny kuvert.
  • Du kan bede en anden om at styre dine ugepenge, fx en i familien. Så får denne person lov til (en fuldmagt) at hæve penge på din konto. I kan så aftale, om du skal komme og hente pengene hos dem eller om de kommer med pengene til dig.

Dagsbeløb

Andre kan bedre lide at regne ud, hvor meget de må bruge om dagen. Det kan være praktisk, hvis du fx køber ind hver dag. Det er forholdsvist nemt at huske beløbet, og du skal bare sørge for ikke at overskride det. Hvis du gør det, er du sikker på at have penge nok til hele måneden.

Kombiner ugepenge/dagsbeløb med et budget

Lommepenge-strategierne virker bedst, hvis du kombinerer dem med et budget. Budgettet sikrer, at du kender dit rådighedsbeløb, når alle månedens udgifter er betalt. Rådighedsbeløbet er det, som du skal bruge til fx mad, tøj, sko og fornøjelser. Læs mere om budgetter her.