Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Økonomistyring

Økonomistyring når ADHD forstyrrer

Manglende overblik og impulsivitet kan give økonomiske problemer. Hvis du har svært ved at få overblik over din økonomiske situation og klare de løbende udgifter, så kan du søge hjælp til det

ADHD giver udfordringer i forhold til overblik og planlægning, og det kan betyde, at du har svært ved at styre din økonomi. Det kræver nemlig, at du har både overblik og kan planlægge, for at du kan få betalt dine regninger til tiden, og at du kan få lønnen til at slå til hele måneden. En del mennesker med ADHD har prøvet at stå uden tag over hovedet, fordi huslejen ikke er blevet betalt.

Hvis du, som mange andre med ADHD, tillige er impulsiv og har svært ved at udsætte dine behov, så kan fristende tilbud om lån og afdragsordninger være svære at modstå. Det betyder, at du kan stå med en stor gæld, uden at du måske helt ved, hvor pengene er blevet af. Er du i den situation, kan du have behov for hjælp.

Søg hjælp til at få styr på din økonomi

Hvis du selv har svært ved at få overblik over indtægter, udgifter og eventuelle lån og afdrag, så skal du søge om hjælp til det. Du kan bede din familie eller din bank om at hjælpe dig med at lave en realistisk vurdering af, hvor mange penge der skal sættes af til faste udgifter hver måned.

Banken kan oprette en budgetkonto og sørge for, at alle regninger bliver betalt til tiden. Hvis du på forhånd ved, at du vil kunne finde på at hæve de penge, der står på budgetkontoen til andre formål, så tal med banken om mulighederne for at sætte en spærring på, så det ikke bliver så let for dig i en fristende situation.

Du kan også aftale, at du kun må hæve et vist beløb hver uge, så du ikke kommer til at bruge hele månedslønnen først på måneden. Mange med ADHD har erkendt, at det er for ristende at have et Dankort, som man kan trække over. De har i stedet et hævekort, hvor de kun kan trække op til det beløb, der står på kontoen.

Gratis gældsrådgivning

Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivning tilbyder gratis og uvildig rådgivning til mennesker med lav indkomst, en stor gæld eller et lavt rådighedsbeløb.
130 frivillige rådgivere hjælper med spørgsmål inden for økonomi og gæld, og du kan være helt anonym. Læs mere om gældsrådgivningen her http://gaeld.taenk.dk/om-os/om-gaeldsraadgivningen

Støtte fra kommunen

Har du stadig svært ved at styre din økonomi, så kan du bede kommunen om hjælp. Hvis du fx får kontanthjælp, kan kommunen tilbageholde et beløb hver måned svarende til din husleje, lys og varme, som kommunen så betaler for dig. På den måde er du sikker på, at du har tag over hovedet.

Mange med ADHD har også svært ved at forstå og handle på de breve, der kommer fra banker, kommunen, boligselskaber eller andre. Det kan fx betyde, at de ikke får reageret på regninger, rykkere, mødeindkaldelser eller andet vigtigt, hvilket også kan have konsekvenser for økonomien.

Hvis du har problemer med at læse og forstå den slags breve, kan du søge din kommune om en støtteperson, som kan hjælpe dig med det og med at få styr på din økonomi. Læs om bostøtteordning her

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen