fbpx
Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:

Vælg interesser:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Nyheder

Kan du ikke hjælpe mig med et par værktøjer
Skrevet d. 11. marts 2021

Klumme af Camilla Louise Lydiksen, direktør i ADHD-foreningen

“Hej Camilla. Jeg har virkelig brug for din hjælp. Jeg har den her borger, og lige meget, hvad jeg gør, ja så er det, som hun ikke rigtigt vil. Jeg kan jo se på hendes CV, at hun har bestridt mange blandede poster i sin karriere, til trods for at uddannelsesniveauet er ganske beskedent. Jeg har tilbud hende ALT, og det føles bare, som hun ikke gider at tage imod og kæmpe lidt ekstra for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Tror faktisk, hun bare vil være hjemme, og så er det altså svært for mig at gøre noget.

 Kan du ikke hjælpe mig med et par værktøjer til at motivere en kvinde i slut 40’erne til at komme tilbage til arbejdsmarkedet?”

Sikken en opringning – og klart, at jeg da ”lige kan hive et motivationsværktøj op af baglommen”, der er målrettet en kvinde på næsten 50 år, som er uden for arbejdsmarkedet.

Hvis det dog bare var så nemt. Hvis det dog bare var så simpelt og ligetil.

Hvor er forståelsen og accepten?

Hvor er forståelsen for, og accepten af, at ADHD kan forandre sig over tid i forbindelse med, at livssituationen ændrer sig? I forbindelse med at der stilles nye krav, at der skal varetages nye opgaver, eller der er kæmpe forandringer i livet. Sådan er det vel egentligt for os alle. Når livet ændrer sig, skal vi jo følge med, tilpasse os og finde nye måder at handle og håndtere hverdagen på. F.eks. når vi får børn, når vi skal til at leve i tosomhed med vores nye kæreste, jobskifte, en voldsom sorg, eller hvis vi rammes af sygdom.

Sådan er det naturligvis også, når man har ADHD, og så skal der lige lægges ”ADHD oveni”. For den har altså ikke tænkt sig bare at følge med og tilpasse sig. Den vil have nye regler, nye måder og former. Og det kommer ikke helt af sig selv. Det får ofte store konsekvenser og kræver måske ny viden, nye redskaber og støtte for en stund.

Så blot fordi en kvinde med ADHD tidligere har haft en god stilling i en mellemstor virksomhed med ledelsesansvar, så betyder det altså ikke, at hendes ageren i en ny situation, med ADHD som følgesvend, bare altid er nem og ligetil. Ja, faktisk kan man nogle gange sige tværtimod.

Mødet med kommunen

Jeg har selv støttet en kvinde i et par møder med kommunen og blev igen forbløffet over, at en sagsmappe på over 600 sider i print, kan få så lidt betydning i søgen efter løsninger.

At den unge kvinde bliver mødt på kommunen med en lille folder fra en privat udbyder, der har 6 gode løsninger til lige at fixe et 40-årigt liv med ADHD, så hun kan motiveres og komme tilbage på arbejdsmarkedet. OMG, det er bare så langt fra målet. Det er så langt fra et acceptabelt format at agere i. Det er ydmygende, nedladende, og skaber alt andet end motivation. Det mindsker selvværd, skaber frustration, og er så langt fra at udvise forståelse for livet med ADHD.

At se en kvinde vride sig på stolen, forsøge at være taknemmelig for et tilbud, som på ingen måde passer til hendes situation, og tage imod det, af frygt for at virke umotiveret og ikke samarbejdsvillig. Og i desperation for at komme videre. Af frygt for at blive stillet det helt store spørgsmål: ”Men hvad tror du selv, der skal til, for at du kommer videre og ud at arbejde igen – lad os sige inden for 9 uger?”

For helt ærligt, hvis kvinden vidste præcis, hvad der skulle til, så kan jeg love dig for, at hun havde gjort det. Og når hun ved præcis ved, hvad der skal til, hvor er det så lige, man får adgang til det?

Der er så meget vi kan gøre, men det kræver, at vi forstår, hvad ADHD er, og at der ikke er en ”one-size-fits-it-all”. At vi ikke kan smide en lille folder i hovedet på folk, som sidder yderst på stolekanten og kæmper for ikke at falde af.

For tro mig, de vil så gerne, men blot fordi man kunne tidligere, er det ikke ensbetydende med, at man kan lige nu. Men det betyder helt sikkert, at hvis vi sammen gør det rigtige, tidligt og med stor værdighed og forståelse, så kan man igen. Måske ikke på samme måde som før, men hvem bestemmer egentligt også, at det skal være sådan?

Så nej, jeg har ikke det endegyldige værktøj i baglommen. For ved du hvad, det findes ikke. Men det, der findes, er ordentlighed, forståelse og respekt. Så gider I godt hive jer selv lidt op i kraven og spørge ind til, hvad der er på spil, før der tilbydes fordummende og ydmygende tilbud, der på ingen måder gavner en god retning for den, det handler om.

Der er nemlig KÆMPE forskel på at ville og kunne.

Hent direktørens klumme her>>

 

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen