fbpx
Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Samtalefora

Marie1111
15. marts 2020
kl. 11:03

Nydiagnosticeret med spørgsmål omkring erfaringer med medicin

Hej allesammen

Jeg er ny her og har bare brug for at høre nogen andens erfaringer med medicin. Jeg er nydiagnosticeret med ADHD og skal snart starte på medicin. Jeg er spændt og meget nervøs overfor hvad jeg kommer at opleve. Lige nu er mit liv et stort kaos. Jeg har mistet mit arbejde, min kæreste vil ikke mere, og jeg skal finde en bolig. Jeg kan slet ikke komme mig over at han har forladt mig. Jeg er helt nede i kulkælderen og ved ikke hvordan jeg skal tage mig op. Ikke for at jeg ikke kan forstå ham. Jeg har ikke budt på meget glæde i vores forhold. Mest skænderier. For ham voldsomme skænderier, men for mig der er vant til kaos har det ikke været lige så voldsomt.
Jeg har et voldsomt temperament og reagerer meget voldsomt overfor kritik. Desuden har jeg en indre uro og har aldrig rigtig ro til noget mere end at sidde og ryge. Jeg vil så gerne have et stabilt og roligt forhold men jeg kan simpelthen ikke finde ro i noget. Jeg kan ikke glæde mig til en rolig hjemmeaften foran fjernsynet eller en spa-tur eller andre rejser for den slags skyld. Jeg forsøger at glæde mig og har alle mulige billeder om hvordan det skal blive men når jeg er i situationen så kan jeg aldrig hygge mig. Jeg kan aldrig rigtig være til stede og nyde det. Og jeg ser mig undrende omkring på andre mennesker der ser så glade og afslappede ud. Hvad fanden er der at glæde sig af?
Er der andre der kender den følelse?
Jeg bliver så ulykkelig over det. Det tætteste på ro jeg kan komme er når jeg ryger. Det giver en lille smule ro. Hvis jeg fik lov så kunne jeg sidde og ryge hele dagen lang. Jeg føler mig aldrig rigtig til stede og føler at alt bare er en overlevelse. Jeg er tit meget trist og har virkelig svært ved at finde noget glæde ved livet. Sådan har det stort set været i hele mit liv.
Gud hvad ville jeg ønske at jeg roligt kunne sidde med et glas vin til middagen og bare nyde en andens selskab uden at tænke på hvornår jeg kan være bekendt at rejse mig op forlade selskabet.
Jeg føler mig helt forkert i sociale sammenhæng. Enten “gemmer” jeg mig eller bliver jeg for meget – for snakkende osv. Kan slet ikke regulere det. Og så får jeg det sindssygt dårligt hvis min kæreste kommenterer at jeg har været for meget på. Så banker jeg mig selv i hovedet over hvor dårlig en person jeg er som ikke kan styre mig.
Er der nogen herinde der kan genkende dette og som har fået det bedre med disse ting da I startede på medicin?

 • Camilla9

  Hej Marie

  Jeg kan godt genkende meget af det du skriver. Du er absolut ikke alene!
  Parforhold er svært – diagnose eller ej. Jeg er sikker på at min kæreste vil sige at det ofte virker som at jeg gerne skændes (jeg har aldrig til hensigt at komme op og skændes)
  Kritik af mig og de ting jeg gør, føles som et voldsomt angreb på mig. Så min lunte er, til tider, ekstremt kort.

  Angående det at finde ro: Jeg fik diagnosen ADD som 25 årig, hvor jeg med det samme fik medicin der skulle hjælpe med at give mig det fokus der manglede. I år er det 4 år siden jeg startede på medicinen. Jeg ser mig som velbehandlet, men synes ikke at jeg har fundet ro endnu. Om det kommer er naturligvis svært at svare på.

  Jeg har valgt at se min diagnose som en kombination af både godt og skidt. Hvis du tænker at sådan har jeg haft det hele tiden………..så nej. Jeg har haft møg svært ved at acceptere diagnosen og nogle dage er bare lort stadigvæk.

  Den sociale del af det du skriver kan jeg fuldt ud genkende. Jeg føler mig SÅ kunstig og forkert. Men det er blevet nemmere efter jeg begyndte på medicinen. Håber for dig at det samme vil ske for dig.

  Det kan godt være at det tager tid at acceptere diagnosen, men du er god nok som du er. Selv om man banker sig selv i hovedet, så ændrer det ikke på at vi alle er gode nok (hvis “bare” vi selv kan se det)

  Håber du fik et svar du kan bruge til noget.
  Det har i hvert fald hjulpet mig at svare på dit indlæg, så tak!

  • Marie1111

   Hej Camilla

   Tak for dit svar. Det føles rart at høre andres historier. Jeg kan så meget genkende det med din kæreste og skænderier. Min kæreste har tit sagt at det virker som om jeg fremprovokerer skænderier når det har været roligt i et par dage. Det er svært for mig at se at det er det jeg gør. Jeg føler mig så tit misforstået og føler at det er ham der overreagerer. Men det er formentlig mig der gør det.
   Jeg har været meget sen med at erkende mine udfordringer. Jeg har hele mit liv kompenseret for de ting der har været svært for mig. Jeg er kommet dertil hvor jeg ikke kan holde sammen mere. Alt er bare ramlet for mig.
   Det er ambivalent følelse at have fået en diagnose. På mange måder er det en lettelse for mig. Der er mange ting der lige pludselig giver mening. Både for mig og mine omgivelser.
   Men jeg føler det også lidt som en identitetskrise. Hvem er jeg og hvilken del af mig er ADHD’en?
   Jeg har jo altid været kendt for hende der snakker et øre af og er glad og impulsiv. Måske bliver jeg ved med at være den person – bare lidt mere kontrolleret. Det må tiden vise.

 • Camilla9

  Det er helt normalt at føle sig misforstået ofte. Har jeg indtryk af i hvert fald. Jeg kan desuden genkende det at man når til et punkt hvor man ikke kan holde sammen mere. Det var også en lettelse for mig at få diagnosen og dermed forklaringen på så mange ting. Identitetskrise er der fortsat for mig. I alt for mange år har jeg følt mig SÅ forkert. Tænker at det ville være underligt hvis ikke jeg havde identitetskrise efter minimum 25 år med en følelse af at være forkert.

Skriv et svar

Brug af samtalefora

Vi ser gerne at alle brugere af dette fora viser hensyn til hinanden og bevarer en god tone.

Uhensigtsmæssige bemærkninger, svar eller indlæg er ikke en del af vores forum. Vi skal hjælpe hinanden.

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen