fbpx
Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Samtalefora

HendeDerErGladForAtVæreLidtUnderlig
26. marts 2020
kl. 10:26

Har jeg mon ADD?

Hej.
Jeg tænkte, at dette sted måtte være et af de “rigtige” steder at henvende sig og få vendt sine tanker.
Jeg går med overvejelser omkring, at jeg kan have ADD og overvejer også at tage til min læge med disse bekymringer. Jeg ved at min halvbror på min fars side har ADHD og jeg ved, at min far altid har haft lignende udfordringer. Dog har han ingen diagnose og ønsker det egentlig heller ikke, hvilket også er helt i orden!
Jeg går med bekymringerne omkring, at jeg kan have ADD, da jeg altid har haft svært ved at koncentrere mig i længere tid. Lige siden, jeg kan huske, har det været en udfordring at læse, hvis ikke jeg skulle svare på konkrete spørgsmål, fordi jeg ikke har vidst, hvad jeg har skulle bruge det læste til og hvad der var vigtigt i det, jeg læste – medmindre jeg har læst nogle ting ud fra interesse. Jeg har aldrig kunnet læse, hvis der har været mennesker omkring mig.
Jeg har altid været meget let afledelig og distræt. Jeg har svært ved at holde fokus, da jeg oftest bliver forstyrret af lyde og bevægelser omkring mig eller egne tanker. Derudover har jeg rigtig svært ved at falde tilbage i det fokus, jeg måske havde inden, jeg blev forstyrret. Jeg er meget dårlig til at fokusere i mere end 10 min ad gangen og har brug fra en pause fra det, jeg koncentrerer mig om. Dog er der nogle ting, jeg kan blive så fokuseret på, at jeg ikke kan slippe det og kan blive så fortabt i, at jeg kan glemme at gå på toilet og spiser og lignende. Yderligere kan jeg være noget så detalje orienteret, at det næsten kan gå hen at blive perfektionistisk. jeg har min egen måde at gøre tingene på, og hvis andre foreksempel hjælper mig med ting, kan jeg ikke lade være med at kigge dem over skulderen og sikre mig at de gøre det på min “rigtige” måde, jeg kan slet ikke koncentrere mig om mit eget, før jeg er sikker på, at alt er, som det skal være. Er tingene ikke gjort “rigtigt” efter mit hoved, har jeg en tendens til at rette det efterfølgende, så jeg kan få ro inden i. Min kæreste er begyndt at kalde mig “big brother” herhjemme, fordi jeg altid holder øje med ham. Haha.
Tilmed har jeg svært ved at føle mig underholdt. Jeg har f.eks. svært ved at se tv og film, da jeg ofte finder dem understimulerende eller at jeg bare ikke kan holde fokus. Derfor sidder jeg ofte og spiller spil på telefonen, når jeg ser ting på fjernsynet, som jeg gerne vil se. Min kæreste sige ofte, at det er irriterende at se ting med mig, fordi jeg meget hurtigt bliver træt af det eller begynder ikke at følge med (hvilket jeg dog stadig gør, selvom jeg spiller – så lytter jeg og kigger, hvis der sker noget, jeg gerne vil se).
Min relation til andre mennesker har altid været lidt speciel. Jeg bruger rigtig meget energi, når jeg er sammen med andre og trives faktisk mest, hvis jeg har meget tid alene, hvor jeg kan slappe af. Alligevel kan jeg ikke undvære mine sociale relationer og min kæreste. Jeg oplever dog også, at jeg er umådeligt dårlig til at holde kontakten med dem og at jeg er dårlig til at tage initiativ til at lave ting med dem, men også at jeg har svært ved at springe til, hvis de tager et initiativ.
Jeg har pga. mine udfordringer med tiden oplevet at få en følelse af lavere selvværd, da jeg ikke føler, at jeg slår til som menneske og ikke opnår, det i livet, jeg ved jeg reelt kan, hvis blot jeg mestrede disse ting.
Dette er umiddelbart de udfordringer, jeg kan komme i tanke om. og som du/i nok kan læse, er jeg en person af mange ord, med et stort behov for at snakke osv. Haha.
Men hvad tænker du/i? Er der grund til at jeg taler med lægen om disse ting?
Lige til en bonus information, er jeg en ung kvinde på 23 år, som er i gang med en kort videregående uddannelse (professionsbachelor)

 • BH

  Hej dig som er glad for at være lidt underlig 😉

  Jeg er lige blevet diagnosticeret med ADD. Jeg er endnu ikke startet på medicin eller terapi, den del er udskudt pga. Covid-krisen.

  Jeg kan genkende mange at de ting du skriver. Specielt det med at føle sig understimuleret at de ting som er designet til netop at underholde. At sociale relationer er u-undværlige, alt imens de er svære at være i. Læsning er umuligt i længere tid af gangen, jeg har så mange spændende bøger stående, som jeg har læst 1/3 af.

  Jeg er 33 år gammel og jeg har, pga. en uopdaget ADD, brændt så mange broer bag mig. Jeg ville ønske at der var nogen der havde “set” mig og dirigeret mig i lægens retning meget tidligere. Der er over 1 års ventetid hos en psykiater, men det var en kæmpe lettelse at få et navn på mine mønstre, fremfor følelsen af at være doven og uduelig.

  Bestil en tid hos lægen. Jeg ville ønske at jeg havde fået diagnosen 10 eller 20 år tidligere.

  Bedste hilsner, B.

Skriv et svar

Brug af samtalefora

Vi ser gerne at alle brugere af dette fora viser hensyn til hinanden og bevarer en god tone.

Uhensigtsmæssige bemærkninger, svar eller indlæg er ikke en del af vores forum. Vi skal hjælpe hinanden.

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen