Ambassadører

ADHD-foreningens ambassadører

Der er findes mange måder at støtte ADHD-sagen på. En af måderne er at være ambassadør for foreningen.

ADHD-foreningens ambassadører er kendte og bredt respekterede personer. De har ikke nødvendigvis selv ADHD, men de støtter foreningens arbejde med deres gode navn og præstation. De er med til at give ADHD et ansigt udadtil.

De er, med deres engagement og lyst til at hjælpe andre, med til at skabe opmærksomhed på ADHD og gøre en forskel for børn, unge og voksne med ADHD.

ADHD-foreningen er utrolig glade for deres støtte.

Vi håber, at de kan inspirere mennesker med ADHD til at tro på deres eget værd og muligheder.

• Renée Toft Simonsen
  • - børnepsykolog, forfatter og brevkasseredaktør
  • ”Jeg kan godt lide tanken om at give videre. At vi øser af vores kærlige måde at være på – at vi giver noget af det gode videre, som vi selv har fået. Når jeg hører ADHD, tænker jeg: En person, der har nogle særlige vanskeligheder. En, der skal have særlig hjælp og særlige vilkår. Det er jo mennesker, som godt kan se, at nu går det galt – og som har brug for hjælp.

• Lykke May Andersen
  • - international topmodel og voksen med ADHD.
  • ”Jeg har sagt ja til at være ambassadør for ADHD-foreningen, fordi jeg synes folk i Danmark ved alt for lidt om ADHD. Så jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe til med at skabe mere fokus på diagnosen. Jeg føler, jeg selv ville have fået mere ud af min skolegang, hvis det var blevet opdaget tidligere at jeg har ADHD. Jeg håber, at jeg – da jeg måske ikke er den stereotype ambassadør for en forening – kan være et forbillede for, eller tale til, et andet slags ”publikum”! ”

• Anders Stjernholm
  • - stand-up komiker, journalist og voksen med ADHD
  • “Hvis jeg kan aftabuisere ADHD, bliver jeg rigtig glad, for jeg har ikke personligt nogle tabuer. Det bør man heller ikke have som komiker, og jeg kan ikke forstå, hvorfor psykiske lidelser skal være det. I sidste ende handler det jo bare om hjernens kemi. Man behøver ikke undskylde for, hvad man er blevet givet fra naturens hånd.”

• Sebastian Klein
  • - naturelsker, programudvikler, børnebogsforfatter, rimsmed og børneunderholder
  • ”Det er fascinerende at høre om kendte, som Einstein og Niels Bohr, man mener havde ADHD. Det må det også være for forældrene: Hvis Einstein havde ADHD, så kan det ikke være så slemt at min søn eller datter har det.
    Diagnosen er jo et prædikat som i nogle henseender siger, at mit barn ikke er lige så godt som dit, men det lindrer vel. Det at have fået et prædikat og se, at andre alligevel har klaret det godt – det må være en hjælp at kunne sige.”

• Danni Elmo
  • - musiker, foredragsholder og voksen med ADHD
  • ”For mig er ADHD bedst beskrevet som ’fuld gas i frigear’, så det er ikke så sært, at der ryger en toppakning i ny og næ.
    Det betyder meget for mig (at være blevet ambassadør i ADHD-foreningen). Det er en stor ting i mit liv, fordi jeg ville ønske at, der havde været en eller anden med noget pondus, dengang jeg var 15 år gammel, der havde sagt de ting jeg gerne ville høre, eller de ting som måske havde gjort det lidt nemmere for mig. Det har jeg muligheden for at gøre nu, og det glæder jeg mig ekstremt meget til.”

• Sune Demant
  • -amatørbager, tandlæge, Ph.d. stipendiat og voksen med ADD
  • ”Da jeg fik diagnosen, var det en stor lettelse. Det gav mig nogle forklaringer, og der var en genkendelsens glæde, når jeg læste om ADD. Jeg følte, at jeg fik et tilhørsforhold og blev del af et nyt fællesskab af mennesker, at ADD’en var en slags adelsmærke. Det betyder meget for mig, at jeg nu som ambassadør for ADHD-foreningen også kan være med til at styrke det fællesskab, og være en som andre kan spejle sig i.”