fbpx
Opret bruger på ADHD
Som bruger kan du deltage aktivt på forummet og hjælpe med nyttige tips og svar for andre med ADHD.
Indtast dine oplysninger her STEP 1 af 2
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 1 af 4
Indtast dine oplysninger her
Kodeordet kan du bruge på adhd.dk til at redigere dine personlige oplysninger.
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 2 af 4
Vælg medlemstype:

Vælg interesser:
Tak fordi du vil gøre ADHD til håb og handlekraft
Som medlem støtter du ADHD-foreningens arbejde for at ruste mennesker med ADHD, så det er dem, og ikke diagnosen, der styrer deres valg i livet.
Step 3 af 4
Betal med kreditkort:
Et medlemskab i ADHD-foreningen betales første gang med kreditkort
Du kan på sidste side tilmelde dig til betalingsservice. Kontingent opkræves i februar.
Du er nu blevet medlem
Vi håber, at du vil blive glad for dit medlemskab. Velkommen i ADHD-foreningen.
Luk menu

Din kurv

Du har ingen varer i kurven.

Gå til webshoppen for at tilføje varer til kurven.

Indtast oplysninger

Step 2 af 5

Indtast betalingsadresse nedenfor

Anden leveringsadresse
Ja
Nej
(hvis du logger ind vil den automatisk udfylde dine kontakt oplysninger)

Indtast leveringsadresse nedenfor

Vælg leveringsmetode

Overblik

Her er din endelige ordre. Kig den igennem og tjek, om alt er, som det skal være.

Step 3 af 5
Vare: Antal: Enhedspris:
1 0,00 DKK
(Momsbeløb: 0,00 DKK)
Subtotal: 0,00 DKK inkl. moms
0,00 DKK
(Momsbeløb: -5,00 DKK)
Subtotal:
0,00 DKK inkl. moms
Tak for din tilmelding!
Du vil modtage faktura samt program med posten en af de kommende dage. Ydermere vil har vi sendt dig en mail med din tilmelding.

Vi ses!
Donation

Nyheder

Bredere fokus i ny ADHD-retningslinje hilses velkommen
Skrevet d. 4. november 2020

Mange gode nyheder og et tiltrængt fokusskifte. Sådan lyder vurderingen af den seneste opdatering fra Sundhedsstyrelsen af den nationale kliniske retningslinje, NKR, for udredning og behandling af børn og unge med ADHD.

Både i ADHD-foreningen og i psykiatrien bydes retningslinjen varmt velkommen. Psykolog, ph.d. og lektor i klinisk psykologi Christina Mohr Jensen fra Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Nordjylland og Aalborg Universitet tøver således ikke med at kalde den et mindre gennembrud. Især på grund af to nye anbefalinger, hvor den ene handler om at tilbyde centralstimulerende frem for ikke-centralstimulerende farmakologisk behandling til børn og unge med ADHD i et aktivt misbrug, og den anden handler om at tilbyde kognitiv adfærdsterapi.

”Jeg håber, den nye anbefaling bliver set som et grønt lys til at bruge stimulantia, hvis man som behandler skønner, at det er relevant,” siger Christina Mohr Jensen og peger på, at evidensen også overordnet viser, at stimulantia på gruppeniveau har en større effekt på ADHD-symptomerne end de ikke centralstimulerende. Derfor glæder det hende, at unge med ADHD og misbrug måske kan blive stillet bedre og mere lige med andre, når det gælder behandling af deres ADHD.

I forhold til den nye anbefaling af kognitiv adfærdsterapi hedder det i NKR’en, at det kan overvejes, når det fagligt vurderes at barnet/den unge kan følge behandlingen og have udbytte af den. Den skal målrettes barnets alder og de særlige vanskeligheder, der er forbundet med at have ADHD, og kan tilbydes individuelt eller gruppebaseret.

Andre ikke-farmakologiske behandlinger, der har fået plads i den opdaterede retningslinje, er bl.a. kugle/kædedyner og superviseret og manualiseret sanseintegrationsbehandling i tillæg til vanlig behandling.

”Det er meget positivt, at man er begyndt at vægte non-farmakologisk behandling mere. Og jeg tænker det hænger sammen med, at vi har fået mere evidens på området, og at vi ude i praksis i stigende grad får en forståelse af, at patienterne har gavn af disse tiltag – og også af at de spiller fint sammen med den medicinske behandling. Der er jo meget andet på spil ved ADHD, som den ikke farmakologiske behandling måske virker bedre på,” siger Camilla Lydiksen, direktør i ADHD-foreningen.

Selvom der er visse anbefalinger, som hun mener sender lidt mudrede signaler, ser hun overordnet den nye retningslinje som et stort skridt fremad. Bl.a. fordi den tydeligt bærer præg af, at videnskaben er blevet meget klogere på ADHD de senere år ift. både diagnosticering og behandling. Desuden glæder hun sig over, at retningslinjen nu forholder sig til medicinsk behandling ved samtidigt ADHD og misbrug, som er et af de områder, hvor det mange steder halter.

”Vi ser på dette felt en stor uensartethed på tværs af regionerne. Men nu håber jeg, at den nye anbefaling vil bidrage til en ny, bedre og mere ensartet praksis landet over for disse unge,” siger hun.

Læs hele artiklen på medicinsktidsskrift.dk

Bliv medlem af ADHD-foreningen og støt ADHD-sagen