ADHD-foreningen: Det nye sundhedsudvalg må gøre op med den årelange ventetid på henvisninger for ADHD

17/01/2023

Debatindlæg på Altinget.dk fra ADHD-foreningen

Velkommen til vores sundhedsminister Sophie Løhde (V) og hele sundhedsudvalget. Vi har ventet i spænding på, at holdet blev sat, så vi kunne se hvem, som der skal stå i spidsen og have et enormt ansvar i forhold til trivsel og livskvalitet hos mennesker med ADHD/ADD.

ADHD-foreningen imødeser, at ministeren og ordførerne for sundhedsområdet er klar til at prioritere og tillægge ADHD/ADD en langt større alvorlighed. Et langt større fokus. Konsekvenserne ved ikke at gøre noget rettidigt er enorme – både for den enkelte og for samfundet. For, som regeringen selv skriver i regeringsgrundlaget, oplever vi i store dele af den vestlige verden, at et stigende antal børn og unge rammes af mistrivsel og ensomhed. Så vores opfordring til jer: Tal om ADHD/ADD.

Der kan gå 5-7 år fra de første bekymringer om et barns trivsel til de får en henvisning for ADHD eller ADD. Det er uanstændigt og nedværdigende, fordi børnene bliver ramt at mistrivsel og ensomhed. Det må den nye minister og det nye sundhedsudvalg gøre noget ved, skriver Manu Sareen.

Vær med og deltag i debatten: ADHD-foreningen: Det nye sundhedsudvalg må gøre op med den årelange ventetid på henvisninger for ADHD – Altinget: Sundhed